Een feestelijke dag: KLEM is uit!

Hoera, haal je feesthoedje maar uit de kast en zet de champagne maar koud, want vandaag is het feest! Want KLEM verschijnt vandaag! Vanaf vandaag is mijn boek overal verkrijgbaar: in de boekhandel, in de webshop van Boekscout, en uiteraard via mij!

Vijf jaar sinds het ideetje voor dit verhaal zich al slapende aan me openbaarde, heb ik het prachtige resultaat dan eindelijk in mijn handen. Wat een bijzonder moment! Bijzonder, nog steeds, ook al heb ik al drie boeken geschreven en uitgegeven. KLEM is de eerste die ik schrijf als “volwassene” en ja, dat voelt toch wel anders, laat ik daar ook eerlijk over zijn. Ik heb dan ook heel lang getwijfeld of ik het aan de buitenwereld wilde tonen. Ik kan nu niet schuilen achter een masker van schattigheid en onervarenheid, dus het moet echt goed zijn. Denk ik dan. Ik heb overwogen KLEM op de plank te laten liggen, maar ik ging er weinig meer aan veranderen en ik wilde er wel iets mee, dus hier is het dan. Vol trots en een buik vol spanning.

De laatste keer doorlezen was dan ook een rollercoaster. Bij sommige stukken/scènes/zinnen verzuchtte ik kreunend dat ik dit toch zo graag anders had willen doen. Bij andere fragmenten kreeg ik een plaatsvervangende brok in mijn keel omdat ik het zo mooi omschreven had. Die enorme mix aan emoties hoort er ook gewoon bij. Dat maakt het schrijversvak ook spannend.
Ook al is dit fictie en heb ik gelukkig nooit met een moordlustige Zweed te maken gehad, zitten er dikke kernen van waarheid in dit boek. Vooral het gevoel, dat net onder de oppervlakte van alle spanning zit, is levensecht en waarschijnlijk ook herkenbaar.

Mocht je mijn boek willen lezen, dan kun je hem bestellen bij de uitgever. Superleuk als je een review schrijft achteraf. Laat je me dat dan even weten?