Over mij

Mijn naam is Manon Boot en ik ben een alumna van de Master Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Per 1 mei 2024 ben ik redacteur bij de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van Universiteit Leiden. Met daarnaast nog tijd voor wat journalistieke opdrachten.

Ik vertel al verhalen sinds ik kan schrijven. Opstellen van vijf kantjes op de basisschool werden bij mij minstens vijftien kantjes. Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik drie boekjes geschreven, waaronder Opgelost (januari 2015), onderdeel van mijn profielwerkstuk, voorafgegaan door het tweeluik Lotgenoten (november 2011) en Bondgenoten (april 2013). Vervolgens heb ik meegedaan aan een schrijversproject met Krimpense en Capelse schrijvers, ter ere van Valentijnsdag, Passierama (februari 2017). In 2022 is er een nieuw boek van mij verschenen bij Uitgeverij Boekscout, Klem!

Ook ben ik de eerste vier jaar van mijn studie betrokken geweest bij Predoctor, het tijdschrift van mijn studievereniging, de Medische Faculteit der Leidse Studenten (M.F.L.S.). Ik heb in die periode de rol van redactielid, hoofdredacteur en commissievoorzitter met erg veel plezier vervuld. Ook heb ik jarenlang met veel plezier geblogd voor de blog van de Universiteit Leiden, en heb ik het Symposium van de Master samen met vier medestudenten georganiseerd. En in mijn tweede Masterjaar heb ik de communicatiespecialisatie gevolgd en een half jaar stage gelopen bij New Scientist, waar ik me heb gestort op het vertellen van populairwetenschappelijke verhalen.

In mijn vrije tijd schrijf ik af en toe ook nog voor mijn plezier en sinds de pandemie ben ik ook weer helemaal verslaafd geraakt aan het lezen van verhalen (en het verzamelen van boeken). Ik ben in 2021 een boekenclub begonnen en heb ook een Instagram-account waarop ik voornamelijk boekgerelateerde content deel (@manon.leest). Het is een uitzichtloos gevecht om me door mijn almaar groeiende stapel ongelezen boeken heen te worstelen, maar het blijft leuk. Naast deze voorliefde voor woorden die in een aangename volgorde geplaatst zijn, heb ik eenzelfde voorliefde voor muziek. Ik heb een gestaag groeiende collectie CD’s en heb altijd wel een aantal concerten in de agenda staan. Vrienden gaan altijd graag met me mee en vertrouwen mijn muzieksmaak – een van de grootste complimenten die je me kan geven! Daarnaast speel ik graag gezelschapsspelletjes, probeer nieuwe dingen uit in de keuken en veins groene vingers door mijn kleine urban jungle.

Benieuwd naar al mijn activiteiten?

Meer weten?

LinkedIn | Facebook | Twitter | E-mail