Portfolio

Ik schrijf niet alleen boeken, maar ook artikelen, interviews en blogs. Je zou kunnen zeggen dat bijna alles wat ik doe met schrijven te maken heeft, of anderszins creëren.

New Scientist

In 2021 heb ik een halfjaar stage gelopen bij New Scientist als onderdeel van mijn masterspecialisatie. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad en heel veel geleerd. Ik heb ook veel leuke dingen mogen schrijven, zoals een interview met Ab Osterhaus in het Parool.

Sinds mijn stage ben ik nog zijdelings betrokken bij het merk. Zo heb ik een hoogleraar genoomtechnologie geïnterviewd over de rol van DNA in de samenleving voor de wetenschapspagina’s van het Parool, en heb ik dertig waanzinnige wetenschapsweetjes opgeschreven voor zowel de volwassenenscheurkalender als de kinderscheurkalender. Sinds vorig jaar ben ik ook de coördinator van het Young Scientist vakantieboek, een onwijs leuke klus die ik dit jaar voor de tweede keer op me neem.

Predoctor

Van oktober 2015 tot januari 2020 ben ik redactielid geweest van Predoctor, het verenigingsblad van de M.F.L.S. dat vijf keer per jaar naar alle leden wordt gestuurd. Ik heb over verscheidene (bio)medische onderwerpen geschreven en artsen en onderzoekers geïnterviewd.

Het Leids Kwartiertje

Van 2017 tot 2021 heb ik als blogger van Het Leids Kwartiertje geschreven over de ins en outs van mijn studentenleven en studieloopbaan. In bijna vier jaar tijd heb ik 57 blogs geschreven over alles wat mij bezighield, van koken tot keuzes maken en van mijn liefde voor koffie tot de beste kringloopwinkels van Leiden. Ook heb ik openhartig over o.a. stress en corona kunnen vertellen. Al mijn blogs voor Het Leids Kwartiertje kun je hier lezen. Naast het schrijven van blogs heb ik vanaf september 2020 ook geholpen bij het beheren van de blog, en was ik verantwoordelijk voor het redigeren en publiceren van de blogs van andere bloggers.

Lespakket Misleidende Statistieken

Tijdens de communicatiespecialisatie van mijn master heb ik met een groepje studenten gewerkt aan een lespakket over Misleidende Statistieken. Het lespakket bestaat uit vier lessen, vooral geschikt voor derde en vierde klas havo/vwo, waarin leerlingen leren misleidende statistieken te herkennen door het onderwerp steeds vanuit een andere invalshoek te benaderen. Hier zijn we na onze studie mee verder gegaan en hebben het lespakket daadwerkelijk gepubliceerd op KlasCement. Het lespakket is al bijna 300 keer gedownload en heeft tot nu toe enkel vijf sterren-beoordelingen gekregen! Kijk voor meer informatie ook op de website van onze begeleider, Sanne Willems.